Appeltaart met Lotus Biscoff

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus Biscoff - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff

Voor 6 personen

• 250 g bloem
• 130 g suiker
• 175 g zachte boter
• 4 tl gemalen kaneel
• 2 eieren
• 1 kg appels
• 250 g Lotus Biscoff

  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 2

    Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
    en 1,5 ei tot een glad deeg.

  • 3

    Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
    een ingevette taartvorm mee.

  • 4

    Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
    3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos
    (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

  • 5

    Vul de taartvorm met de appels.

  • 6

    Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
    en dek de appels af in een rasterpatroon.

  • 7

    Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
    Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap
02
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
en 1,5 ei tot een glad deeg.

Stap
03
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
een ingevette taartvorm mee.

Stap
04
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos
(pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

Stap
05
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Vul de taartvorm met de appels.

Stap
06
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
en dek de appels af in een rasterpatroon.

Stap
07
07

Appeltaart met Lotus Biscoff

Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Vorige
Volgende