Appeltaart met Lotus Biscoff
Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus Biscoff - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.

Voor 6 personen
• 250 g bloem
• 130 g suiker
• 175 g zachte boter
• 4 tl gemalen kaneel
• 2 eieren
• 1 kg appels
• 250 g Lotus Biscoff
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
en 1,5 ei tot een glad deeg. -
3
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
een ingevette taartvorm mee. -
4
Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos
(pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak). -
5
Vul de taartvorm met de appels.
-
6
Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
en dek de appels af in een rasterpatroon. -
7
Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Appeltaart met Lotus Biscoff
Verwarm de oven voor op 170°C.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Verwarm de oven voor op 170°C.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
en 1,5 ei tot een glad deeg.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel
en 1,5 ei tot een glad deeg.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
een ingevette taartvorm mee.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er
een ingevette taartvorm mee.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos
(pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
Appeltaart met Lotus Biscoff
Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met
3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos
(pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
Appeltaart met Lotus Biscoff
Vul de taartvorm met de appels.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Vul de taartvorm met de appels.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
en dek de appels af in een rasterpatroon.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van
en dek de appels af in een rasterpatroon.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee.
Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.