Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

30 minuten, bereiden in 7 stappen

Deze lekkernij brengt je laag na laag in verrukking.  En al is deze lasagne van chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos verrassend makkelijk te bereiden, scoren doe je zeker.

Zutaten Schokoladenterrine mit Lotus Biscoff

Voor 6 personen

• 200 g pure chocolade
• 3 eieren
• 200 g Lotus speculoos
• verse frambozen en poedersuiker, voor de afwerking

  • 1

    Smelt de chocolade in een bain-marie.

  • 2

    Splits de eieren. Meng een voor een de eierdooiers onder de gesmolten chocolade. Haal de kom van het vuur.

  • 3

    Klop de eiwitten stijf en spatel onder de chocolade.

  • 4

    Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie. Schik een laag speculoos in de vorm en bedek met een laag chocolademousse. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten
    op zijn.

  • 5

    Laat enkele uren, maar liefst een nacht, opstijven in de koelkast.

  • 6

    Stort de terrine vlak voor het serveren uit op een schotel.

  • 7

    Werk af met frambozen en poedersuiker.

Zutaten Schokoladenterrine mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Smelt de chocolade in een bain-marie.

Stap
02
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Splits de eieren. Meng een voor een de eierdooiers onder de gesmolten chocolade. Haal de kom van het vuur.

Stap
03
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Klop de eiwitten stijf en spatel onder de chocolade.

Stap
04
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie. Schik een laag speculoos in de vorm en bedek met een laag chocolademousse. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten
op zijn.

Stap
05
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Laat enkele uren, maar liefst een nacht, opstijven in de koelkast.

Stap
06
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Stort de terrine vlak voor het serveren uit op een schotel.

Stap
07
07

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Werk af met frambozen en poedersuiker.

Vorige
Volgende