« Overal ter wereld genieten mensen van de unieke smaak van Lotus® Biscoff®. »

~ JAN BOONE, CEO ~

De authentieke gekaramelliseerde smaak van Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos wordt gewaardeerd door jong en oud over de hele wereld. Daar zijn we bij Lotus® Bakeries bijzonder trots op. Het motiveert ons om dezelfde hoge normen toe te passen als in het begin, met dezelfde toewijding en vakmanschap.
Over ons

Het pure ambacht van Bakker Boone

In 1932 maakte de Belgische bakker Jan Boone Sr. een gekaramelliseerd koekje met niets dan natuurlijke ingrediënten. Hij noemde het Lotus®, naar de bloem die symbool staat voor zuiverheid.

Enkele van onze speculoos ingrediënten

Koffie + Lotus® Biscoff® = the perfect match

In de jaren ’50 begon bakker Boone zijn Lotus® Biscoff® individueel te verpakken. Hij introduceerde ze in horecazaken als ‘koekje voor bij de koffie’. Het concept sloeg in als een bom. Want koffie en Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos vullen elkaar aan. Ze boosten elkaars smaak en vormen het perfecte duo.

Een kopje koffie heeft een koekje vast

Lotus® Biscoff® verovert de wereld

De populariteit van Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos steeg enorm over de jaren én de grenzen heen. Van een caffè latte tot een espresso-to-go: wereldwijd vragen koffiedrinkers om een Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos. Internationaal wordt het koekje Lotus® Biscoff® genoemd, een samentrekking van ‘Biscuit with coffee’.

Kind steelt uit de koekjespot

Some things never change… gelukkig!

Vandaag is Lotus® Bakeries nog altijd een familiebedrijf. De ingrediënten van onze Lotus® Biscoff® zijn nog altijd even puur, de smaak even uniek, het koekje even knapperig. Jaarlijks rollen er 6 miljard Lotus® Biscoff®-koekjes uit de oven. Daar wordt op 6 continenten van gesmuld.

Speculooskoekjes

Meer dan alleen maar een koekje

Intussen is de Lotus® Biscoff® veel meer dan een koekje voor bij de koffie. Creatieve chefs gebruiken het ook als ingrediënt in de keuken. Bijvoorbeeld in verrukkelijke desserts als tiramisu of speculoosmousse.

Decoratieve lepels en spatels

In goed gezelschap

Door de jaren heen kreeg onze Lotus® Biscoff® er smakelijk gezelschap bij: de Suzy wafel, Zebra, Madeleine, Frangipane, Dinosaurus, Lotus® Biscoff® Speculoospasta, Lotus® Biscoff® Speculoosijs, … Stuk voor stuk heerlijke specialiteiten om van te genieten!

Meisje eet speculoospasta