Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Lotus® Biscoff® - The Original en til ze op een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.

Zutaten Apfelkuchen mit Lotus Biscoff

Voor 6 personen

• 200 g zelfrijzende bloem
• 150 g suiker
• 11 el plantaardige olie, bijvoorbeeld maïs- of koolzaadolie
• 8 el melk
• 5 eieren
• 15 Lotus® Biscoff® koekjes
• 2 appels

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Meng de bloem, 100 g suiker, 7 el olie, de melk, 3 eieren en
    8 fijngemalen Biscoff® koekjes tot een beslag.

  • 3

    Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven
    bakvorm.

  • 4

    Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels
    eerst in vieren en dan in schijfjes.

  • 5

    Verkruimel de laatste 7 speculoosjes over het beslag en
    schik er de appels op.

  • 6

    Meng de laatste 4 el olie, 50 g suiker en 2 eieren onder
    elkaar. Giet dit mengsel over de appels, zodat ze helemaal
    bedekt zijn.

  • 7

    Bak de cake 20 à 25 minuten in de oven.

Zutaten Apfelkuchen mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap
02
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Meng de bloem, 100 g suiker, 7 el olie, de melk, 3 eieren en
8 fijngemalen Biscoff® koekjes tot een beslag.

Stap
03
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven
bakvorm.

Stap
04
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels
eerst in vieren en dan in schijfjes.

Stap
05
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Verkruimel de laatste 7 speculoosjes over het beslag en
schik er de appels op.

Stap
06
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Meng de laatste 4 el olie, 50 g suiker en 2 eieren onder
elkaar. Giet dit mengsel over de appels, zodat ze helemaal
bedekt zijn.

Stap
07
07

Open appeltaart met Lotus® Biscoff®

Bak de cake 20 à 25 minuten in de oven.

Vorige
Volgende
Appeltaart met Lotus® Biscoff®

Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.