Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?

Koekje:

  • 280 g bloem
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl grof zout
  • 110 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 180 g Biscoff® speculoospasta
  • 200 g bruine suiker
  • 105 g suiker
  • 1 ei + 1 eierdooier

Versiering:

  • Biscoff® koekjes
  • 400 g Biscoff® speculoospasta
  • 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 2

    Meng alle droge ingrediënten. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed en zet opzij.

  • 3

    Meng de boter en de Biscoff® speculoospasta in een aparte kom tot het mengsel een homogene kleur heeft. 

  • 4

    Voeg vervolgens de bruine en witte suiker toe en meng nog eens 3 minuten.

  • 5

    Voeg de eieren toe en meng goed. Schraap indien nodig met een spatel de zijkanten van de kom.

  • 6

    Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Meng niet te lang.

  • 7

    Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken (één grote schep per koekje). Rol balletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

  • 8

    Bak gedurende 12-14 minuten, tot de randen van de koekjes krokant worden. Het is beter om de koekjes iets te weinig dan te lang te bakken.

  • 9

    Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Laat verder afkoelen op een rooster.

  • 10

    Lepel op elk koekje vervolgens ongeveer 1 el van de Biscoff® speculoospasta. (Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 30 seconden in de magnetron als de pasta te hard is.) Werk af met Biscoff® crumbs en een Biscoff® koekje.

Stap
01
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap
02
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Meng alle droge ingrediënten. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed en zet opzij.

Stap
03
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Meng de boter en de Biscoff® speculoospasta in een aparte kom tot het mengsel een homogene kleur heeft. 

Stap
04
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Voeg vervolgens de bruine en witte suiker toe en meng nog eens 3 minuten.

Stap
05
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Voeg de eieren toe en meng goed. Schraap indien nodig met een spatel de zijkanten van de kom.

Stap
06
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Meng niet te lang.

Stap
07
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken (één grote schep per koekje). Rol balletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

Stap
08
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Bak gedurende 12-14 minuten, tot de randen van de koekjes krokant worden. Het is beter om de koekjes iets te weinig dan te lang te bakken.

Stap
09
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Laat verder afkoelen op een rooster.

Stap
10
10

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Lepel op elk koekje vervolgens ongeveer 1 el van de Biscoff® speculoospasta. (Smelt de Biscoff® speculoospasta ongeveer 30 seconden in de magnetron als de pasta te hard is.) Werk af met Biscoff® crumbs en een Biscoff® koekje.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Biscoff® en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge biscoff® speculoospasta

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte

 

Biscoff® blondie

Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!