Biscoff® wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff® speculoospasta 

Wafels:

  • 3 eieren
  • 375 g volle melk
  • 20 g verse gist of 7 g instant gedroogde gist
  • 375 ml lauw water
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • Snuifje zout
     

Versiering:

  • Rode vruchten
  • Biscoff® speculoospasta
  • Biscoff® crumbs
  • Slagroom
  • 1

    Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.

  • 2

    Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.

  • 3

    Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.

  • 4

    Voeg de gesmolten boter en het zout toe.

  • 5

    Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.

  • 6

    Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.

  • 7

    Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek.

  • 8

    Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter.

  • 9

    Giet het beslag in het wafelijzer.

  • 10

    Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.

  • 11

    Verwarm de Biscoff® speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren.

  • 12

    Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff® speculoospasta.

  • 13

    Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff® crumbs. Klaar om te serveren!

Stap
01
13

Biscoff® wafel

Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.

Stap
02
13

Biscoff® wafel

Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.

Stap
03
13

Biscoff® wafel

Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.

Stap
04
13

Biscoff® wafel

Voeg de gesmolten boter en het zout toe.

Stap
05
13

Biscoff® wafel

Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.

Stap
06
13

Biscoff® wafel

Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.

Stap
07
13

Biscoff® wafel

Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek.

Stap
08
13

Biscoff® wafel

Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter.

Stap
09
13

Biscoff® wafel

Giet het beslag in het wafelijzer.

Stap
10
13

Biscoff® wafel

Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.

Stap
11
13

Biscoff® wafel

Verwarm de Biscoff® speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren.

Stap
12
13

Biscoff® wafel

Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff® speculoospasta.

Stap
13
13

Biscoff® wafel

Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff® crumbs. Klaar om te serveren!

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie

Biscoff® milkshake

Klassieke milkshake met een overwachte Biscoff® twist

Lotus Biscoff® ijs

Wil je je traditionele ijscoupe nóg lekkerder maken? Voeg er dan wat Biscoff® aan toe!