Kaneelbroodjes met Biscoff®

groot, zacht, heerlijk en boordevol smeuïge Biscoff® speculoospasta en crumble. iedereen zal ervan versteld staan!

Deeg:

  • 560 g bloem + extra om het werkblad te bestuiven
  • 240 g warme melk
  • 100 g kristalsuiker/basterdsuiker
  • 70 g zachte ongezouten boter
  • 10 g droge gist
  • 2 eieren
  • 2 tl zout
  • 1/4 tl natriumbicarbonaat

Vulling:

  • 150 g Biscoff® koekjes (verkruimeld, of kant-en-klare Biscoff crumbs)
  • 150 g bruine suiker
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)

Topping:

  • 4-5 el Biscoff® speculoospasta (gesmolten)
  • 2 tl poedersuiker
  • 1

    Giet de warme melk in de mengkom van een keukenmachine (met menghaak) en bestrooi met de gist. Meng met een lepel en laat het mengsel 5 minuten rusten tot het schuimt. Voeg de eieren, boter en suiker toe. Meng goed.

  • 2

    Vervang de menghaak door de deeghaak. Voeg het zout en de bloem toe (begin met 3/4 van de bloem, voeg de rest alleen toe als het nodig is). Kneed gedurende 7-10 minuten op de hoogste stand. Het deeg moet nog plakkerig zijn en aan de zijkanten van de kom blijven kleven. Dan is het goed! Voeg zeker niet te veel bloem toe.

  • 3

    Vet een grote kom in met bakspray. Doe er het deeg in en dek af met een handdoek. Zet het deeg op een warme plek en laat rijzen tot het verdubbeld is in volume (30-45 min).

  • 4

    Meng de verkruimelde Biscoff koekjes met de bruine suiker en gesmolten boter.

  • 5

    Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoekige vorm. Strijk er met een spatel gelijkmatig het Biscoff koekjesmengsel over. Laat onderaan een kleine strook over. Zo blijft het deeg na het oprollen beter aan elkaar kleven. Rol het deeg (beginnend aan het lange uiteinde) strak vanaf de bovenkant naar je toe tot een mooie gelijkmatige rol.

  • 6

    Verdeel met een scherp mes in 12 gelijke stukken en leg ze op een ingevette bakplaat (desgewenst in de vorm van een kerstboom). Dek af en laat de broodjes rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume (20-30 min).

  • 7

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 8

    Zet de broodjes 20-25 minuten in de oven tot ze lichtbruin en in het midden gaar zijn. Haal de broodjes uit de oven en laat wat afkoelen.

  • 9

    Verwarm de Biscoff® speculoospasta in de magnetron tot deze vloeibaar is. Giet of strijk de pasta over de broodjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm!

Stap
01
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Giet de warme melk in de mengkom van een keukenmachine (met menghaak) en bestrooi met de gist. Meng met een lepel en laat het mengsel 5 minuten rusten tot het schuimt. Voeg de eieren, boter en suiker toe. Meng goed.

Stap
02
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Vervang de menghaak door de deeghaak. Voeg het zout en de bloem toe (begin met 3/4 van de bloem, voeg de rest alleen toe als het nodig is). Kneed gedurende 7-10 minuten op de hoogste stand. Het deeg moet nog plakkerig zijn en aan de zijkanten van de kom blijven kleven. Dan is het goed! Voeg zeker niet te veel bloem toe.

Stap
03
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Vet een grote kom in met bakspray. Doe er het deeg in en dek af met een handdoek. Zet het deeg op een warme plek en laat rijzen tot het verdubbeld is in volume (30-45 min).

Stap
04
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Meng de verkruimelde Biscoff koekjes met de bruine suiker en gesmolten boter.

Stap
05
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit in een rechthoekige vorm. Strijk er met een spatel gelijkmatig het Biscoff koekjesmengsel over. Laat onderaan een kleine strook over. Zo blijft het deeg na het oprollen beter aan elkaar kleven. Rol het deeg (beginnend aan het lange uiteinde) strak vanaf de bovenkant naar je toe tot een mooie gelijkmatige rol.

Stap
06
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Verdeel met een scherp mes in 12 gelijke stukken en leg ze op een ingevette bakplaat (desgewenst in de vorm van een kerstboom). Dek af en laat de broodjes rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume (20-30 min).

Stap
07
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap
08
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Zet de broodjes 20-25 minuten in de oven tot ze lichtbruin en in het midden gaar zijn. Haal de broodjes uit de oven en laat wat afkoelen.

Stap
09
09

Kaneelbroodjes met Biscoff®

Verwarm de Biscoff® speculoospasta in de magnetron tot deze vloeibaar is. Giet of strijk de pasta over de broodjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm!

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten!

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte

 

Tiramisu met Lotus® Madeleines

Met Tiramisu hebt je altijd succes. Gebruik je Lotus® Madeleines, dan krijg je een tiramisu next level!

Appeltaart met Biscoff®

een heerlijke appeltaart met een biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest