Appeltaart met Biscoff®

een heerlijke appeltaart met een biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest

  • 375 g Biscoff® koekjes (verkruimeld, of Biscoff® crumbs)
  • 135 g boter (gesmolten)
  • 280 g roomkaas
  • 200 g room (vetarm)
  • 70 g + 100 g Biscoff® speculoospasta
  • 450 g appels (geschild en in blokjes gesneden)
  • 30 g boter

Om te serveren:

  • Biscoff® koekjes (verkruimeld)
  • Biscoff® speculoospasta
  • 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de verkruimelde Biscoff koekjes bij de boter en meng goed. Doe het mengsel in een ronde taartvorm van 28 cm. Druk de koekjeskorst met je handen stevig tegen de bodem en zijkanten.

  • 2

    Zet 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen.

  • 3

    Meng de roomkaas, room en 70 g Biscoff speculoospasta met een elektrische handmixer tot een romig mengsel.

  • 4

    Bestrijk de gebakken koekjesbodem met 100 g Biscoff speculoospasta. Bedek met de roomkaasvulling en zet 3 uur in de koelkast. Zorg ervoor dat de vulling volledig opgesteven is.

  • 5

    Schil de appelen en snij in blokjes.

  • 6

    Bak de appelblokjes in een pan met boter tot ze goudbruin en zacht zijn.

  • 7

    Haal de taartbodem uit de koelkast en voeg de appelblokjes toe.

  • 8

    Bestrooi met wat extra verkruimelde Biscoff® koekjes en besprenkel met gesmolten Biscoff® speculoospasta.

Stap
01
08

Appeltaart met Biscoff®

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de verkruimelde Biscoff koekjes bij de boter en meng goed. Doe het mengsel in een ronde taartvorm van 28 cm. Druk de koekjeskorst met je handen stevig tegen de bodem en zijkanten.

Stap
02
08

Appeltaart met Biscoff®

Zet 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen.

Stap
03
08

Appeltaart met Biscoff®

Meng de roomkaas, room en 70 g Biscoff speculoospasta met een elektrische handmixer tot een romig mengsel.

Stap
04
08

Appeltaart met Biscoff®

Bestrijk de gebakken koekjesbodem met 100 g Biscoff speculoospasta. Bedek met de roomkaasvulling en zet 3 uur in de koelkast. Zorg ervoor dat de vulling volledig opgesteven is.

Stap
05
08

Appeltaart met Biscoff®

Schil de appelen en snij in blokjes.

Stap
06
08

Appeltaart met Biscoff®

Bak de appelblokjes in een pan met boter tot ze goudbruin en zacht zijn.

Stap
07
08

Appeltaart met Biscoff®

Haal de taartbodem uit de koelkast en voeg de appelblokjes toe.

Stap
08
08

Appeltaart met Biscoff®

Bestrooi met wat extra verkruimelde Biscoff® koekjes en besprenkel met gesmolten Biscoff® speculoospasta.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten!

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte

 

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. een kerstboom om van te smullen!

Trifle met Lotus® Madeleines en banaan

Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.