Ingrediënten
- 270 g Biscoff® speculoospasta
- 4 eieren + 4 eierdooiers
- 420 g basterdsuiker
- 450 g zure room
- 300 g karnemelk
- 3 g vanille
- 100 g neutrale plantaardige olie
- 100 g ongezouten boter (gesmolten)
- 750 g bloem
- 16 g zout
- 24 g bakpoeder
- 8 g natriumbicarbonaat
- 300 g witte chocoladedruppels
Versiering:
- Biscoff® speculoospasta
- Biscoff® koekje
Klaar in 11 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom.
-
3
Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel.
-
4
Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
-
5
Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.
-
6
Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.
-
7
Lepel het beslag in de muffinvorm.
-
8
Bak de muffins 30 minuten in de oven, of tot ze volledig gebakken en bovenaan goudbruin zijn.
-
9
Laat de muffins afkoelen.
-
10
Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.
-
11
Doe de Biscoff® speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff® koekje op.
Ontdek hier meer recepten
BISCOFF® BROWNIE
Heerlijk smeuïge brownies met een bijzondere Lotus Biscoff® toets
Biscoff® wafel
Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff® speculoospasta
Ultieme Biscoff® cheesecake
De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!