Ingrediënten
Wafels:
- 3 eieren
- 375 g volle melk
- 20 g verse gist of 7 g instant gedroogde gist
- 375 ml lauw water
- 450 g zelfrijzende bloem
- 150 g gesmolten boter
- Snuifje zout
Versiering:
- Rode vruchten
- Biscoff® speculoospasta
- Biscoff® crumbs
- Slagroom
Klaar in 13 stappen
-
1
Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.
-
2
Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.
-
3
Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.
-
4
Voeg de gesmolten boter en het zout toe.
-
5
Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.
-
6
Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.
-
7
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek.
-
8
Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter.
-
9
Giet het beslag in het wafelijzer.
-
10
Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.
-
11
Verwarm de Biscoff® speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren.
-
12
Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff® speculoospasta.
-
13
Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff® crumbs. Klaar om te serveren!
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® sheet cake
Een vierkant stukje biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie
Biscoff® milkshake
Klassieke milkshake met een overwachte Biscoff® twist
Lotus Biscoff® ijs
Wil je je traditionele ijscoupe nóg lekkerder maken? Voeg er dan wat Biscoff® aan toe!