Biscoff® laagjestaart

De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff® smaak zal ze doen terugkomen voor meer!

Ingrediënten

Voor 8-10 porties

Taart:

  • 100 g Biscoff® crumbs
  • 75 g Biscoff® speculoospasta
  • 400 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 340 ml karnemelk (volle melk)
  • 110 g zure room
  • 110 ml plantaardige olie
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 30 g suiker
  • 230 g boter (kamertemperatuur)

 

Botercrème:

  • 600 g boter (kamertemperatuur)
  • 600 g poedersuiker
  • 190 g Biscoff® speculoospasta
  • 3/4 tl zout
  • 7 el slagroom

 

Versiering en afwerking:

  • 250 g Biscoff® crumbs
  • 10 el Biscoff® topping
  • Biscoff® koekje

Klaar in 20 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20 cm met bakpapier.  

  • 2

    Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom. Meng ongeveer 3 minuten tot een romig en glad mengsel.

  • 3

    Doe de karnemelk, de plantaardige olie, het zout, de eieren, de zure room en de Biscoff® speculoospasta in een tweede mengkom en meng met een garde.

  • 4

    Doe de bloem, het natriumbicarbonaat en het bakpoeder vervolgens in een middelgrote mengkom. Meng met een garde.

  • 5

    Doe de helft van het droge en de helft van het natte mengsel en de Biscoff® crumbs bij het botermengsel en meng tot een bijna egaal mengsel. Voeg vervolgens de andere helft van het droge en natte mengsel toe en meng.

  • 6

    Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ongeveer 25-30 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Als je met een tandenstoker in de taarten prikt en er blijft geen beslag meer aan kleven, dan zijn ze klaar. 

  • 7

    Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur. Je kan de bakvormen op een rooster zetten, zodat er lucht onderdoor kan. Haal de taarten vervolgens uit de bakvormen.

  • 8

    Snijd de bovenkant van de taarten af om ze volledig vlak te maken. Zorg ervoor dat elke taart dezelfde dikte heeft.

  • 9

    Maak nu de botercrème: Doe de boter (kamertemperatuur), de poedersuiker, een snufje zout, de Biscoff® speculoospasta en de slagroom in een kom.

  • 10

    Mix enkele minuten met een handmixer tot de botercrème een lichte kleur en romige textuur heeft.

  • 11

    Lepel een klein toefje van de Biscoff® botercrème op een taartplateau. Leg er de eerste laag van de taart op.

  • 12

    Bestrijk met 1/4 van de Biscoff® botercrème. Verdeel gelijkmatig met een spatel.

  • 13

    Strooi 1/4 van de Biscoff® crumbs op de botercrème. Maak op dezelfde manier de tweede laag van de taart.

  • 14

    Leg er de derde laag van de taart op en bestrijk met botercrème.

  • 15

    Doe wat van de overgebleven botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond om de taart te versieren.

  • 16

    Zet de taart in de koelkast om de botercrème te laten opstijven.

  • 17

    Bestrijk de taart met licht gesmolten Biscoff® speculoospasta. Laat de pasta voorzichtig van de randen afdruipen.

  • 18

    Leg een hoopje Biscoff® crumbs bovenop de taart en werk de randen met behulp van een spuitzak af met toefjes botercrème.

  • 19

    Versier de zijkant van de taart naar wens met Biscoff® crumbs.

  • 20

    Werk af met een Biscoff® koekje voor de ultieme final touch.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® panna cotta 

Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®. 

Versierde Biscoff® Donuts

Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff®

Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie