Biscoff® panna cotta
Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®.
Vanillelaag:
- 500 ml slagroom (> 30% vet)
- 50 g basterdsuiker
- 2 blaadjes gelatine
- 3 el koud water
- 1/2 tl vanilleboonpasta of vanille-extract
Biscoff® laag:
- 800 ml slagroom >30%vet
- 80 g fijne kristalsuiker (basterdsuiker)
- 3 blaadjes gelatine
- 400 ml Biscoff®® speculoospasta (600 g)
Versiering:
- Biscoff® crumbs
- frambozen
-
1
Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
2
Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
-
3
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
-
4
Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
-
5
Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
6
Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
-
7
Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.
-
8
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
-
9
Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.
-
10
Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.
Biscoff® panna cotta
Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Biscoff® panna cotta
Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Biscoff® panna cotta
Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
Biscoff® panna cotta
Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
Biscoff® panna cotta
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
Biscoff® panna cotta
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
Biscoff® panna cotta
Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
Biscoff® panna cotta
Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
Biscoff® panna cotta
Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Biscoff® panna cotta
Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Biscoff® panna cotta
Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
Biscoff® panna cotta
Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.
Biscoff® panna cotta
Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.
Biscoff® panna cotta
Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.
Biscoff® panna cotta
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
Biscoff® panna cotta
Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.
Biscoff® panna cotta
Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.
Biscoff® panna cotta
Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.
Biscoff® panna cotta
Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.
Biscoff® panna cotta
Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff® mousse
We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff® versie: smeuïg en overheerlijk!