Biscoff® panna cotta 

Een heerlijke panna cotta met een Biscoff® twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff®. 

Vanillelaag:

  • 500 ml slagroom (> 30% vet)
  • 50 g basterdsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 el koud water
  • 1/2 tl vanilleboonpasta of vanille-extract

Biscoff® laag:

  • 800 ml slagroom >30%vet
  • 80 g fijne kristalsuiker (basterdsuiker)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 400 ml Biscoff®® speculoospasta (600 g)

Versiering:

  • Biscoff® crumbs
  • frambozen
  • 1

    Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  • 2

    Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

  • 3

    Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

  • 4

    Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.

  • 5

    Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  • 6

    Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

  • 7

    Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.

  • 8

    Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

  • 9

    Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.

  • 10

    Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.

Stap
01
10

Biscoff® panna cotta 

Maak eerst de vanillelaag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Stap
02
10

Biscoff® panna cotta 

Verwarm de room en de vanille in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

Stap
03
10

Biscoff® panna cotta 

Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

Stap
04
10

Biscoff® panna cotta 

Giet het mengsel in glazen of kommetjes als een eerste laag. Zet in de koelkast en laat enkele uren opstijven.

Stap
05
10

Biscoff® panna cotta 

Maak vervolgens de Biscoff® laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Stap
06
10

Biscoff® panna cotta 

Verwarm de room in een steelpan op een laag vuur en roer er de suiker door. Wacht tot de suiker gesmolten is. Laat de room niet koken.

Stap
07
10

Biscoff® panna cotta 

Doe Biscoff® speculoospasta bij het mengsel en roer tot de pasta volledig gesmolten en vermengd is.

Stap
08
10

Biscoff® panna cotta 

Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij het roommengsel. Meng goed en zorg ervoor dat alle gelatine gesmolten is.

Stap
09
10

Biscoff® panna cotta 

Laat het Biscoff® mengsel afkoelen en lepel het op de opgesteven vanillelaag. Laat weer enkele uren opstijven in de koelkast.

Stap
10
10

Biscoff® panna cotta 

Versier vlak voor het serveren met Biscoff® crumbs en rode bessen.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® mousse

We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff® versie: smeuïg en overheerlijk!

Biscoff® laagjestaart

De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff® smaak zal ze doen terugkomen voor meer!

Lotus Biscoff® ijs

Wil je je traditionele ijscoupe nóg lekkerder maken? Voeg er dan wat Biscoff® aan toe!