Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Biscoff® en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge biscoff® speculoospasta

  • 600 g Biscoff® speculoospasta
  • 4 eieren + 4 eierdooiers
  • 420 g basterdsuiker
  • 450 g zure room
  • 300 g karnemelk
  • 3 g vanille
  • 100 g neutrale plantaardige olie
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)
  • 750 g bloem
  • snufje zout
  • 24 g bakpoeder
  • 8 g natriumbicarbonaat
  • 300 g witte chocoladedruppels

Versiering:

  • Biscoff® speculoospasta
  • Biscoff® koekje
  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom. Klop samen tot een lichte romige structuur.

  • 3

    Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel.

  • 4

    Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

  • 5

    Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.

  • 6

    Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.

  • 7

    Lepel het beslag in de muffinvorm. Vul de vormpjes voor 2/3de met beslag

  • 8

    Bak de muffins 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 15 tot 20 minuten, of tot ze volledig gebakken zijn en een goudbruine bovenkant hebben. 

  • 9

    Laat de muffins afkoelen.

  • 10

    Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.

  • 11

    Doe de Biscoff® speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff® koekje op.

Stap
01
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap
02
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom. Klop samen tot een lichte romige structuur.

Stap
03
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel.

Stap
04
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

Stap
05
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.

Stap
06
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.

Stap
07
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Lepel het beslag in de muffinvorm. Vul de vormpjes voor 2/3de met beslag

Stap
08
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Bak de muffins 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 15 tot 20 minuten, of tot ze volledig gebakken zijn en een goudbruine bovenkant hebben. 

Stap
09
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Laat de muffins afkoelen.

Stap
10
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.

Stap
11
11

Muffin met Biscoff® en witte chocolade

Doe de Biscoff® speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff® koekje op.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

BISCOFF® BROWNIE

Heerlijk smeuïge brownies met een bijzondere Lotus Biscoff® toets

Biscoff® wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff® speculoospasta 

Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!