Biscoff® cheesecake

Iedereen houdt van cheesecake. Met een vleugje Biscoff® is het resultaat nóg verrassender!

Biscoff® bodem:

  • 325 g Biscoff® crumbs
  • 140 g ongezouten boter (gesmolten)

Cheesecake:

  • 900 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 150 g witte kristalsuiker
  • 15 g maïszetmeel
  • 240 g Biscoff® speculoospasta
  • 80 g zure room (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 3 eierdooiers (kamertemperatuur)

Versiering:

  • 200 g Biscoff® speculoospasta of topping
  • Biscoff® koekjes als versiering (grof verkruimeld)
  • 1

    Maak eerst de korst: Verwarm de oven voor op 175°C.

  • 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter om aanbakken te voorkomen.

  • 3

    Wikkel de buitenkant in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie zo'n 3-5 cm uitsteekt boven de zijkanten van de springvorm. Zo kan er tijdens het bakken geen water in komen. Gebruik indien nodig meerdere lagen.

  • 4

    Meng de Biscoff® crumbs met de gesmolten boter.

  • 5

    Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan om een dikke bodem te vormen. Strijk gelijkmatig uit met een lepel of de bodem van een glas.

  • 6

    Bak de bodem 10 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen.

  • 7

       Begin met de bereiding van de cheesecake: Verwarm de oven voor op 175°C.

  • 8

    Meng in een keukenmachine de zachte roomkaas, het maïszetmeel en de kristalsuiker gedurende 2 minuten tot een gladde massa.

  • 9

    Doe de Biscoff® speculoospasta en de zure room bij het roomkaasmengsel. Meng gedurende 1 minuut. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.

  • 10

    Zet een kookpan met water op het vuur voor de au bain-marie. Zorg ervoor dat je voldoende water hebt om de springvorm zo'n 3 cm onder te zetten.

  • 11

    Doe de eieren en eierdooiers een voor een bij het cheesecakebeslag. Zorg ervoor dat elk ei volledig gemengd is alvorens een volgende toe te voegen.

  • 12

    Zet de keukenmachine na het laatste ei uit. Meng het beslag zeker niet te lang.

  • 13

    Giet het beslag in de springvorm met de bodem.

  • 14

    Zet de cheesecake in een grote braadslede in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslede rondom de springvorm. Let op dat er geen water op de cheesecake spat.

  • 15

    Bak 1 uur op 175°C tot de cake goudbruin is en in het midden een beetje wiebelt. Zet de oven uit en laat de ovendeur met behulp van een houten lepel openstaan op een kier. 

  • 16

    Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan. De cheesecake zal verder garen tijdens het afkoelen van de oven. Haal de cheesecake vervolgens uit de oven, laat hem volledig afkoelen op het aanrecht en zet hem tot slot minstens 8 uur in de koelkast.

  • 17

    Haal de afgekoelde cheesecake uit de springvorm en plaats op een serveerbord.

  • 18

    Voor de topping: smelt eerst de Biscoff® speculoospasta of topping (je kan beide gebruiken) gedurende 20 seconden in de magnetron of au bain-marie.

  • 19

    Giet de gesmolten Biscoff® speculoospasta over de cheesecake en strijk glad.

  • 20

    Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff® speculoospasta opgesteven is.

  • 21

    Haal de cheesecake vervolgens uit de koelkast en versier de randen met de grof verkruimelde Biscoff® koekjes.

Stap
01
21

Biscoff® cheesecake

Maak eerst de korst: Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap
02
21

Biscoff® cheesecake

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter om aanbakken te voorkomen.

Stap
03
21

Biscoff® cheesecake

Wikkel de buitenkant in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie zo'n 3-5 cm uitsteekt boven de zijkanten van de springvorm. Zo kan er tijdens het bakken geen water in komen. Gebruik indien nodig meerdere lagen.

Stap
04
21

Biscoff® cheesecake

Meng de Biscoff® crumbs met de gesmolten boter.

Stap
05
21

Biscoff® cheesecake

Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan om een dikke bodem te vormen. Strijk gelijkmatig uit met een lepel of de bodem van een glas.

Stap
06
21

Biscoff® cheesecake

Bak de bodem 10 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen.

Stap
07
21

Biscoff® cheesecake

   Begin met de bereiding van de cheesecake: Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap
08
21

Biscoff® cheesecake

Meng in een keukenmachine de zachte roomkaas, het maïszetmeel en de kristalsuiker gedurende 2 minuten tot een gladde massa.

Stap
09
21

Biscoff® cheesecake

Doe de Biscoff® speculoospasta en de zure room bij het roomkaasmengsel. Meng gedurende 1 minuut. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de kom om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.

Stap
10
21

Biscoff® cheesecake

Zet een kookpan met water op het vuur voor de au bain-marie. Zorg ervoor dat je voldoende water hebt om de springvorm zo'n 3 cm onder te zetten.

Stap
11
21

Biscoff® cheesecake

Doe de eieren en eierdooiers een voor een bij het cheesecakebeslag. Zorg ervoor dat elk ei volledig gemengd is alvorens een volgende toe te voegen.

Stap
12
21

Biscoff® cheesecake

Zet de keukenmachine na het laatste ei uit. Meng het beslag zeker niet te lang.

Stap
13
21

Biscoff® cheesecake

Giet het beslag in de springvorm met de bodem.

Stap
14
21

Biscoff® cheesecake

Zet de cheesecake in een grote braadslede in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslede rondom de springvorm. Let op dat er geen water op de cheesecake spat.

Stap
15
21

Biscoff® cheesecake

Bak 1 uur op 175°C tot de cake goudbruin is en in het midden een beetje wiebelt. Zet de oven uit en laat de ovendeur met behulp van een houten lepel openstaan op een kier. 

Stap
16
21

Biscoff® cheesecake

Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan. De cheesecake zal verder garen tijdens het afkoelen van de oven. Haal de cheesecake vervolgens uit de oven, laat hem volledig afkoelen op het aanrecht en zet hem tot slot minstens 8 uur in de koelkast.

Stap
17
21

Biscoff® cheesecake

Haal de afgekoelde cheesecake uit de springvorm en plaats op een serveerbord.

Stap
18
21

Biscoff® cheesecake

Voor de topping: smelt eerst de Biscoff® speculoospasta of topping (je kan beide gebruiken) gedurende 20 seconden in de magnetron of au bain-marie.

Stap
19
21

Biscoff® cheesecake

Giet de gesmolten Biscoff® speculoospasta over de cheesecake en strijk glad.

Stap
20
21

Biscoff® cheesecake

Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff® speculoospasta opgesteven is.

Stap
21
21

Biscoff® cheesecake

Haal de cheesecake vervolgens uit de koelkast en versier de randen met de grof verkruimelde Biscoff® koekjes.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Ultieme Biscoff® cheesecake

De combinatie van cheesecake en Biscoff® is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept! 

Biscoff® sheet cake

Een vierkant stukje biscoff® taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie

Biscoff® laagjestaart

De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff® smaak zal ze doen terugkomen voor meer!