Madeleine Party egel

45 minuten, bereiden in 6 stappen

Wie we daar hebben, het lekkerste egeltje ter wereld! Zijn Madeleine stekels met een beetje chocolade op de topjes doen je watertanden.

Voor 15 personen

15 Lotus Madeleines chocolade
• 120 g donkere chocolade
• 15 houten satéstokjes
• 1 rond suikerbrood
2 Lotus Rolls
• 1 ronde chocolade marshmallow

Botercrème:
• 230 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
• 420 g poedersuiker
• 45 g cacaopoeder
• 3 el melk
• 2 tl vanille extract

 

  • 1

    Hak de chocolade fijn en smelt in de microgolfoven of au bain marie tot ze vloeibaar is.

  • 2

    Dop elk van de Lotus Madeleines voor ⅓ in de gesmolten chocolade en zet ze in de ijskast totdat de chocolade is opgesteven.

  • 3

    Maak ondertussen de botercrème: gebruik een keukenrobot en klop al de ingrediënten samen tot een gladde crème.

  • 4

    Plaats het suikerbrood op een serveerschaal. Bedek het suikerbrood met de botercrème en vorm een punt voor de egel zijn kop.

  • 5

    Plaats de twee Lotus Rolls voor de ogen en de marshmallow voor de neus op de egel zijn kop zoals op de foto.

  • 6

    Haal de Madeleines uit de ijskast en steek in elk een satéstokje. Prik ze willekeurig in het suikerbrood.

Stap
01
06

Madeleine Party egel

Hak de chocolade fijn en smelt in de microgolfoven of au bain marie tot ze vloeibaar is.

Stap
02
06

Madeleine Party egel

Dop elk van de Lotus Madeleines voor ⅓ in de gesmolten chocolade en zet ze in de ijskast totdat de chocolade is opgesteven.

Stap
03
06

Madeleine Party egel

Maak ondertussen de botercrème: gebruik een keukenrobot en klop al de ingrediënten samen tot een gladde crème.

Stap
04
06

Madeleine Party egel

Plaats het suikerbrood op een serveerschaal. Bedek het suikerbrood met de botercrème en vorm een punt voor de egel zijn kop.

Stap
05
06

Madeleine Party egel

Plaats de twee Lotus Rolls voor de ogen en de marshmallow voor de neus op de egel zijn kop zoals op de foto.

Stap
06
06

Madeleine Party egel

Haal de Madeleines uit de ijskast en steek in elk een satéstokje. Prik ze willekeurig in het suikerbrood.

Vorige
Volgende