Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

150 minuten, bereiden in 8 stappen

Doe de meest verwende lekkerbekken watertanden, maak er een kleur- en smaakfestijn van dankzij deze overheerlijke kwarktaart met rode bosvruchten. 

Zutaten Leichter Cheesecake mit Lotus Biscoff und roten Früchten

Voor 10 personen

• 7 gelatineblaadjes
• 1 kg rood fruit, eventueel uit de diepvries
• 650 g suiker
• 250 g Lotus® Biscoff®
• 70 g boter
• 2 dl slagroom
• 4 eierdooiers
• 500 g plattekaas
• sap van ½ citroen
• 1 dl aardbeienlikeur
• vers zomerfruit, voor de afwerking

  • 1

    Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.

  • 2

    Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Hou de coulis apart voor de afwerking.

  • 3

    Verkruimel de Lotus® Biscoff® met een deegrol. Smelt de boter en meng onder de Biscoff®. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.

  • 4

    Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.

  • 5

    Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.

  • 6

    Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.

  • 7

    Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.

  • 8

     Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit

Zutaten Leichter Cheesecake mit Lotus Biscoff und roten Früchten
Stap
01
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.

Stap
02
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Hou de coulis apart voor de afwerking.

Stap
03
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Verkruimel de Lotus® Biscoff® met een deegrol. Smelt de boter en meng onder de Biscoff®. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.

Stap
04
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.

Stap
05
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.

Stap
06
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.

Stap
07
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.

Stap
08
08

Kwarktaart met Lotus® Biscoff® en rood fruit

 Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit

Vorige
Volgende
Cheesecake met witte chocolade en Lotus® Biscoff®

Verzot op cheesecake? Dan ga je van deze variant vast helemaal uit je dak. Op voorwaarde dat iedereen eraf kan blijven terwijl hij een nachtje in de ijskast staat.