BISCOFF® BROWNIE

Heerlijk smeuïge brownies met een bijzondere Lotus Biscoff® toets

  • 500 g Biscoff® speculoospasta
  • 400 g Biscoff® koekjes (grof verkruimeld)
  • 300 g donkere chocolade
  • 375 g ongezouten boter
  • 450 g suiker
  • 6 eieren (kamertemperatuur)
  • 110 g cacaopoeder
  • 100 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 50 g donkere chocolade
     
  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. 

  • 2

    Smelt de chocolade en de boter samen au bain-ma­rie.

  • 3

    Doe de eieren in een grote kom en klop tot een lichte en luchtige massa.

  • 4

    Voeg de suiker toe en meng tot een schuimige massa. Doe het gesmolten chocolademengsel bij de eieren.

  • 5

    Zeef in een andere kom de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout. Spatel dit mengsel voorzichtig door de eieren. Meng niet te lang.

  • 6

    Verkruimel de Biscoff® koekjes grof en spatel ze voorzichtig door het mengsel.

  • 7

    Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

  • 8

    Bak de brownie 25-30 minuten in de oven.

  • 9

    Laat afkoelen in de bakvorm, bij voorkeur op een rooster zodat er lucht onderdoor kan.

  • 10

    Haal uit de bakvorm. Smeer een dikke laag Biscoff® speculoospasta over de brownie. Smelt intussen de donkere chocolade au bain-marie.

  • 11

    Werk af met dunne lijntjes gesmolten donkere chocolade. Gebruik hiervoor een lepel of kleine spuitzak.

  • 12

    Ga met een satéprikker of tandenstoker heen en weer over de Biscoff® speculoospasta en chocolade om een veermotief te creëren.

  • 13

    Laat de brownie volledig afkoelen in de koelkast.

Stap
01
13

BISCOFF® BROWNIE

Verwarm de oven voor op 170°C. 

Stap
02
13

BISCOFF® BROWNIE

Smelt de chocolade en de boter samen au bain-ma­rie.

Stap
03
13

BISCOFF® BROWNIE

Doe de eieren in een grote kom en klop tot een lichte en luchtige massa.

Stap
04
13

BISCOFF® BROWNIE

Voeg de suiker toe en meng tot een schuimige massa. Doe het gesmolten chocolademengsel bij de eieren.

Stap
05
13

BISCOFF® BROWNIE

Zeef in een andere kom de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout. Spatel dit mengsel voorzichtig door de eieren. Meng niet te lang.

Stap
06
13

BISCOFF® BROWNIE

Verkruimel de Biscoff® koekjes grof en spatel ze voorzichtig door het mengsel.

Stap
07
13

BISCOFF® BROWNIE

Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

Stap
08
13

BISCOFF® BROWNIE

Bak de brownie 25-30 minuten in de oven.

Stap
09
13

BISCOFF® BROWNIE

Laat afkoelen in de bakvorm, bij voorkeur op een rooster zodat er lucht onderdoor kan.

Stap
10
13

BISCOFF® BROWNIE

Haal uit de bakvorm. Smeer een dikke laag Biscoff® speculoospasta over de brownie. Smelt intussen de donkere chocolade au bain-marie.

Stap
11
13

BISCOFF® BROWNIE

Werk af met dunne lijntjes gesmolten donkere chocolade. Gebruik hiervoor een lepel of kleine spuitzak.

Stap
12
13

BISCOFF® BROWNIE

Ga met een satéprikker of tandenstoker heen en weer over de Biscoff® speculoospasta en chocolade om een veermotief te creëren.

Stap
13
13

BISCOFF® BROWNIE

Laat de brownie volledig afkoelen in de koelkast.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® blondie

Heerlijke Biscoff® blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff® speculoospasta en Biscoff® koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!

Heerlijke koekjes boordevol Biscoff®

Een Biscoff® koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff® speculoospasta en met een Biscoff® koekje erbovenop?

Biscoff® laagjestaart

De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff® smaak zal ze doen terugkomen voor meer!