Tiramisu met Lotus Biscoff

30 minuten, bereiden in 5 stappen

Verras je gasten door deze Italiaanse klassieker een Belgische twist te geven. Het feit dat de aroma’s van koffie en Lotus Biscoff - The Original Speculoos elkaar versterken, maakt van deze originele dolce een stijger met stip.

Voor 8 personen

• 3 eieren
• 6 el suiker
• 2 el amaretto
• 500 g mascarpone
• 250 g Lotus Biscoff speculoos
• 1 kop sterke koffie
• 2 el cacaopoeder

  • 1

    Splits de eieren en klop de eierdooiers en de suiker op tot een schuimig mengsel.

  • 2

    Parfumeer het mengsel met de amaretto en schep er de mascarpone onder.

  • 3

     Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het mascarponebeslag.

  • 4

    Verdeel de speculoos over glazen en giet er een scheut koffie op. Bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.

  • 5

    Werk af met gezeefd cacaopoeder.

Stap
01
05

Tiramisu met Lotus Biscoff

Splits de eieren en klop de eierdooiers en de suiker op tot een schuimig mengsel.

Stap
02
05

Tiramisu met Lotus Biscoff

Parfumeer het mengsel met de amaretto en schep er de mascarpone onder.

Stap
03
05

Tiramisu met Lotus Biscoff

 Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het mascarponebeslag.

Stap
04
05

Tiramisu met Lotus Biscoff

Verdeel de speculoos over glazen en giet er een scheut koffie op. Bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.

Stap
05
05

Tiramisu met Lotus Biscoff

Werk af met gezeefd cacaopoeder.

Vorige
Volgende