Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Hoe maak je van een simpele muffin een hemels gebakje? Het antwoord vind je in de smakelijke details van dit recept. Waaronder, hoe raad je het: Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos.

Voor 10 muffins
• 50 g rozijnen
• een scheut bruine rum
• 2 eieren
• 150 g suiker
• 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
• 1,5 dl volle yoghurt
• 1 dl zonnebloemolie
• 250 g zelfrijzende bloem
• ½ tl speculooskruiden
• 4 el Lotus® Biscoff® crumble
-
1
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C
-
3
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
-
4
Laat de rozijnen uitlekken en doe ze ook bij het beslag.
-
5
Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag.
Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar. -
6
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Biscoff® crumble.
-
7
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Verwarm de oven voor op 185°C
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Verwarm de oven voor op 185°C
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Laat de rozijnen uitlekken en doe ze ook bij het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Laat de rozijnen uitlekken en doe ze ook bij het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag.
Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag.
Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Biscoff® crumble.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Biscoff® crumble.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.
Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.