Madeleine egeltjes

30 minuten, bereiden in 4 stappen

Een egeltjes dessert, is dat niet origineel? Onder de chocolade stekeltjes zit een heerlijk zachte Madeleine verstopt. Kinderen zijn er dol op!

Voor 8 stuks

8 x Lotus Madeleines met amandelsmaak
• 100 gr chocolade
• 6 el hagelslag
• 16 eetbare oogjes
• 8 kleine chocolade bolletjes

 

  • 1

    Snij alle Lotus Madeleines aan 1 kant in een puntje. (zie foto)

  • 2

    Smelt de chocolade in de microgolf of au bain-marie. Dip de madeleines tot ¾ in de chocolade. Schik ze op een bordje met bakpapier. Strooi de hagelslag erover.

  • 3

    Leg met een lepel een beetje chocolade op de onderkant van de eetbare oogjes. Druk ze op het chocolade-vrije stuk van de madeleines. Herhaal deze stap met de chocolade bolletjes maar duw deze op het uiteinde van het puntje.

  • 4

    Plaats in de ijskast tot de chocolate terug is opgesteven.

Stap
01
04

Madeleine egeltjes

Snij alle Lotus Madeleines aan 1 kant in een puntje. (zie foto)

Stap
02
04

Madeleine egeltjes

Smelt de chocolade in de microgolf of au bain-marie. Dip de madeleines tot ¾ in de chocolade. Schik ze op een bordje met bakpapier. Strooi de hagelslag erover.

Stap
03
04

Madeleine egeltjes

Leg met een lepel een beetje chocolade op de onderkant van de eetbare oogjes. Druk ze op het chocolade-vrije stuk van de madeleines. Herhaal deze stap met de chocolade bolletjes maar duw deze op het uiteinde van het puntje.

Stap
04
04

Madeleine egeltjes

Plaats in de ijskast tot de chocolate terug is opgesteven.

Vorige
Volgende