Biscuitrol met Biscoff®

Een traditionele biscuitrol met een Biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest.

Biscuitrol:

  • 135 g basterdsuiker
  • 50 ml water
  • 1 el vanille-essence
  • 1 el citroensap
  • 110 g zelfrijzende bloem
  • 2 g zout
  • 5 eieren (gescheiden)
  • 2 el Biscoff® koekjes (verkruimeld)

Vulling:

  • 150 g Biscoff® speculoospasta
  • 150 g room (vetarm)

Om te serveren:

  • Biscoff® speculoospasta
  • Biscoff® koekjes (verkruimeld)
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Klop de eierdooiers los en voeg geleidelijk de suiker toe tot er een dik en romig mengsel ontstaat. Voeg het water, de vanille-essence en het citroensap toe en meng.

  • 3

    Klop de eiwitten stijf tot er piekjes ontstaan en spatel met een metalen lepel voorzichtig door het eierdooiermengsel.

  • 4

    Zeef de bloem en voeg het zout toe. Spatel deze droge ingrediënten door het eiermengsel tot het mengsel glad is.

  • 5

    Schep het mengsel op een met bakpapier beklede en ingevette biscuitplaat van 23 x 32 cm. Bak 12-15 minuten tot de biscuit goudbruin is.

  • 6

    Stort onmiddellijk uit op een vochtige keukenhanddoek bestrooid met verkruimelde Biscoff koekjes. Verwijder het bakpapier en snij de randen van de biscuit bij. Rol voorzichtig op met behulp van de handdoek (vanaf de korte kant). Laat ongeveer 5 minuten rusten. Ontrol vervolgens de biscuit en laat verder afkoelen.

  • 7

    Voor de vulling: meng de Biscoff speculoospasta en de room tot een dik en luchtig mengsel. Bestrijk de binnenkant van de biscuit met een dikke laag en rol opnieuw strak op met behulp van de handdoek. Zet 1 uur in de koelkast.

  • 8

    Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en wat extra verkruimelde Biscoff® koekjes, en besprenkel met gesmolten Biscoff® speculoospasta.

Stap
01
08

Biscuitrol met Biscoff®

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap
02
08

Biscuitrol met Biscoff®

Klop de eierdooiers los en voeg geleidelijk de suiker toe tot er een dik en romig mengsel ontstaat. Voeg het water, de vanille-essence en het citroensap toe en meng.

Stap
03
08

Biscuitrol met Biscoff®

Klop de eiwitten stijf tot er piekjes ontstaan en spatel met een metalen lepel voorzichtig door het eierdooiermengsel.

Stap
04
08

Biscuitrol met Biscoff®

Zeef de bloem en voeg het zout toe. Spatel deze droge ingrediënten door het eiermengsel tot het mengsel glad is.

Stap
05
08

Biscuitrol met Biscoff®

Schep het mengsel op een met bakpapier beklede en ingevette biscuitplaat van 23 x 32 cm. Bak 12-15 minuten tot de biscuit goudbruin is.

Stap
06
08

Biscuitrol met Biscoff®

Stort onmiddellijk uit op een vochtige keukenhanddoek bestrooid met verkruimelde Biscoff koekjes. Verwijder het bakpapier en snij de randen van de biscuit bij. Rol voorzichtig op met behulp van de handdoek (vanaf de korte kant). Laat ongeveer 5 minuten rusten. Ontrol vervolgens de biscuit en laat verder afkoelen.

Stap
07
08

Biscuitrol met Biscoff®

Voor de vulling: meng de Biscoff speculoospasta en de room tot een dik en luchtig mengsel. Bestrijk de binnenkant van de biscuit met een dikke laag en rol opnieuw strak op met behulp van de handdoek. Zet 1 uur in de koelkast.

Stap
08
08

Biscuitrol met Biscoff®

Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en wat extra verkruimelde Biscoff® koekjes, en besprenkel met gesmolten Biscoff® speculoospasta.

Vorige
Volgende

Ontdek hier meer recepten!

Biscoff® latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff® speculoospasta: de ultieme latte.

 

BLADERDEEGBOOM MET BISCOFF®

pak tijdens de kerstdagen uit met dit eenvoudige maar indrukwekkende dessert. een kerstboom om van te smullen!

Kaastaart met Lotus® Madeleine rand

Je houdt van speculoos en ook van Lotus® madeleines, je houdt van zoet maar ook van fris, dan zal deze kaastaart je smaakpapillen in de zevende hemel brengen.