Biscoff® wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff® speculoospasta.

Ingrediënten

Voor 8 porties
  • 3 eieren
  • 375 g volle melk
  • 20 g verse gist of 7 g instant gedroogde gist
  • 375 ml lauw water
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter (gesmolten)
  • Snuifje zout

Om te serveren:

  • Rode vruchten
  • Biscoff® speculoospasta
  • Biscoff® crumbs
  • Slagroom

 

Klaar in 13 stappen

  • 1

    Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.

  • 2

    Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.

  • 3

    Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.

  • 4

    Voeg de gesmolten boter en het zout toe.

  • 5

    Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.

  • 6

    Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Meng niet te lang.

  • 7

    Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek.

  • 8

    Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter.

  • 9

    Giet het beslag in het wafelijzer.

  • 10

    Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.

  • 11

    Verwarm de Biscoff® speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren.

  • 12

    Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff® speculoospasta.

  • 13

    Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff® crumbs. Klaar om te serveren!

Ontdek hier meer recepten

Biscoff® milkshake

Klassieke milkshake met een overwachte Biscoff® twist

Kaastaart met Lotus® Madeleine rand

Je houdt van speculoos en ook van madeleines, je houdt van zoet maar ook van fris, dan zal deze kaastaart je smaakpapillen in de zevende hemel brengen.

Appeltaart met Biscoff®

Een heerlijke appeltaart met een biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest