Biscoff® tulband

Een prachtige tulbandcake die tijdens de feestdagen alle aandacht zal trekken. extra lekker dankzij de originele biscoff® touch.

Ingrediënten

Voor 12 personen
  • 360 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl zout
  • 230 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 230 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 350 g kristalsuiker
  • 6 grote eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 el vanille-extract
  • 200 ml volle melk

Topping:

  • 6 el Biscoff® speculoospasta
  • 2 Biscoff® koekjes (verkruimeld)

Klaar in 10 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Meng de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout in een grote kom.

  • 3

    Klop in een keukenmachine de boter en de roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en klop verder op gemiddelde snelheid tot het mengsel licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).

  • 4

    Voeg één voor één 3 eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig opgenomen is alvorens je het volgende toevoegt. Voeg vervolgens 3 el van het bloemmengsel toe en daarna de overige 3 eieren (opnieuw één voor één). Klop het vanille-extract door het mengsel.

  • 5

    Voeg ⅓ van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid. Voeg de helft van de melk toe en meng. Doe zo verder met de rest van het bloemmengsel en de melk.

  • 6

    Beboter en bebloem een tulbandvorm van 24 cm of vet in met een bakspray met bloem.

  • 7

    Giet het beslag in de vorm. Tik met de vorm een paar keer op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.

  • 8

    Bak 45 minuten of tot de cake goudbruin is. Als je er met een tandenstoker in prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de cake gaar.

  • 9

    Laat 20 minuten afkoelen in de bakvorm. Keer om op een rooster en laat volledig afkoelen.

  • 10

    Smelt de Biscoff® speculoospasta tot deze vloeibaar is. Giet over de tulband en werk af met verkruimelde Biscoff® koekjes.

Ontdek hier meer recepten!

Virgin eggnog met Biscoff®

Een traditioneel kerstdrankje: klassieke eggnog met een biscoff® twist

Appeltaart met Biscoff®

Een heerlijke appeltaart met een biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest

Trifle met Lotus® Madeleines en banaan

Een heerlijke trifle met Lotus® Madeleine en banaan, daar word je instant gelukkig van.