Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

40 minuten, bereiden in 7 stappen

Hoe maak je van een simpele muffin een hemels gebakje? Het antwoord vind je in de smakelijke details van dit recept. Waaronder, hoe raad je het: Lotus® Biscoff® - The Original Speculoos.

Zutaten Muffins mit Rumrosinen und Lotus Biscoff Crumble

Voor 10 muffins

• 50 g rozijnen
• een scheut bruine rum
• 2 eieren
• 150 g suiker
• 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
• 1,5 dl volle yoghurt
• 1 dl zonnebloemolie
• 250 g zelfrijzende bloem
• ½ tl speculooskruiden
• 4 el Lotus® Biscoff® crumble

  • 1

    Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.

  • 2

    Verwarm de oven voor op 185°C

  • 3

    Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.

  • 4

    Laat de rozijnen uitlekken en doe ze ook bij het beslag.

  • 5

    Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag.
    Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.

  • 6

    Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Biscoff® crumble.

  • 7

    Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Zutaten Muffins mit Rumrosinen und Lotus Biscoff Crumble
Stap
01
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.

Stap
02
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Verwarm de oven voor op 185°C

Stap
03
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.

Stap
04
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Laat de rozijnen uitlekken en doe ze ook bij het beslag.

Stap
05
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag.
Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.

Stap
06
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Biscoff® crumble.

Stap
07
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus® Biscoff®-kruimels

Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Vorige
Volgende