Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Als je lekkere dingen samenbrengt, is het resultaat meestal om duimen en vingers van af te likken. Zeker met Lotus Speculoos als finishing touch.

Voor 4 personen
• 600 g peren (ongeveer 4 stuks)
• 350 g verse vijgen (ongeveer 8 stuks)
• 500 g geleisuiker
• sap van 1 citroen
• ½ kaneelstokje
• 6-8 Lotus speculoosjes
-
1
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
-
2
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
-
3
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
-
4
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
-
5
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
-
6
Verkruimel de speculoos met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
-
7
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Verkruimel de speculoos met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Verkruimel de speculoos met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.
Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.