Tiramisu met speculoos en chocolade

 

Tiramisu met speculoos en chocolade

Hoe maak je een traditionele tiramisu met speculoos nòg lekkerder? Door er chocolade aan toe te voegen! Verplicht uit te proberen door elke fan van tiramisu.

  • 25 g Lotus Speculoos
  • 125 g Mascarpone
  • 38 g Fondant chocolade
  • 38 ml Room
  • 38 g Witte chocolade
  • 38 ml Melk
  • 1,5 g Gelatine
  • 33 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 2 Glaasjes
  • 50 g Lotus Speculoos
  • 250 g Mascarpone
  • 75 g Fondant chocolade
  • 75 ml Room
  • 75 g Witte chocolade
  • 75 ml Melk
  • 3 g Gelatine
  • 65 g Suiker
  • 3 Eieren
  • 4 Glaasjes
  • 75 g Lotus Speculoos
  • 375 g Mascarpone
  • 115 g Fondant chocolade
  • 115 ml Room
  • 115 g Witte chocolade
  • 115 ml Melk
  • 4,5 g Gelatine
  • 98 g Suiker
  • 4 Eieren
  • 6 Glaasjes
Kook je voor
Start met de Kookmodus
  • 1

    Gelatine laten weken in koud water

  • 2

    Melk verwarmen en hierin de gelatine laten oplossen

  • 3

    Witte chocolade au bain marie laten smelten

  • 4

    Mascarpone loskloppen (met geutje amaretto)

  • 5

    eigelen met suiker tot een ruban kloppen

  • 6

    Voeg al roerend de warme melk bij de mascarpone en daarna de tot ruban geklopte eigelen

  • 7

    Klop de eiwitten en de suiker tot méringue en roer voorzichtig onder het kaasmengsel

  • 8

    Laten opstijven in de koelkast, daarna in spuitzak

  • 9

    Fondant chocolade laten smelten in de room (moet lopend blijven)

  • 10

    De lopende chocolade in een plastiek flesje doen met fijn spuitmondje

  • 11

    Verkruimel de Lotus speculoos

  • 12

    Vul de glaasjes eerst met de verkruimelde Speculoos, doe hierboven een laagje kaaschocolade, daarna een laagje gesmolten chocolade, verkruimelde Speculoos en eindig met dekaaschocolade.

  • 13

    Zet de tiramisu min 6 uur in de koelkast om op te stijven

Stap
01
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Gelatine laten weken in koud water

Stap
02
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Melk verwarmen en hierin de gelatine laten oplossen

Stap
03
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Witte chocolade au bain marie laten smelten

Stap
04
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Mascarpone loskloppen (met geutje amaretto)

Stap
05
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

eigelen met suiker tot een ruban kloppen

Stap
06
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Voeg al roerend de warme melk bij de mascarpone en daarna de tot ruban geklopte eigelen

Stap
07
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Klop de eiwitten en de suiker tot méringue en roer voorzichtig onder het kaasmengsel

Stap
08
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Laten opstijven in de koelkast, daarna in spuitzak

Stap
09
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Fondant chocolade laten smelten in de room (moet lopend blijven)

Stap
10
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

De lopende chocolade in een plastiek flesje doen met fijn spuitmondje

Stap
11
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Verkruimel de Lotus speculoos

Stap
12
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Vul de glaasjes eerst met de verkruimelde Speculoos, doe hierboven een laagje kaaschocolade, daarna een laagje gesmolten chocolade, verkruimelde Speculoos en eindig met dekaaschocolade.

Stap
13
13

Tiramisu met speculoos en chocolade

Zet de tiramisu min 6 uur in de koelkast om op te stijven

Vorige
Volgende

ONZE KLASSIEKERS

Speculoospasta

Suzy wafel

Speculoos

Zebra

Frangipane

Dinosaurus met chocolade