Appelcake met speculoos

 

Appelcake met speculoos

Appelcake? Yum! Appelcake mét Lotus Speculoos en karamel? Dubbel yum!
Je tovert dit gebak in 1-2-3 op tafel en eet ‘m best lauw of koud. Als je zo lang kan wachten, natuurlijk…

  • 80 g Lotus Speculoos
  • 1 Appel 
  • 40 g Gesmolten boter
  • 1 Ei
  • 40 g Suiker
  • 40 g Zelfrijzende bloem

Voor de caramel:

  • 65 g Bruine suiker
  • 1 el Water
  • Springvorm 8mm hoog (diameter in 12 cm)
  • 80 g Lotus Speculoos
  • 1 Appel
  • 40 g Gesmolten boter
  • 1 Ei
  • 40 g Suiker
  • 40 g Zelfrijzende bloem

    Voor de caramel:

    • 65 g Bruine suiker
    • 1 el Water
    • Springvorm 8mm hoog (diameter in 12 cm)
    • 120 g Lotus Speculoos
    • 2 Appels
    • 60 g Gesmolten boter
    • 2 Eieren
    • 60 g Suiker
    • 60 g Zelfrijzende bloem

      Voor de caramel:

      • 100 g Bruine suiker
      • 2 el Water
      • Springvorm 8mm hoog (diameter in 15 cm)
      Kook je voor
      Start met de Kookmodus
      • 1

        Verwarm de oven voor op 180°

      • 2

        Laat de bruine suiker op een heet vuur smelten met het water tot een goudkleurige karamel en giet het op de bodem van de beboterde springvorm

      • 3

        Verdeel de geschilde en in kwartjes gesneden appels op de karamel

      • 4

        Mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en de zelfrijzende bloem door

      • 5

        Roer dan de verkruimelde Lotus Speculoos door het deeg

      • 6

        Giet dit deeg op de appels en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180°

      • 7

        Draai de taart om op een schotel en dien lauw of koud op

      Stap
      01
      07

      Appelcake met speculoos

      Verwarm de oven voor op 180°

      Stap
      02
      07

      Appelcake met speculoos

      Laat de bruine suiker op een heet vuur smelten met het water tot een goudkleurige karamel en giet het op de bodem van de beboterde springvorm

      Stap
      03
      07

      Appelcake met speculoos

      Verdeel de geschilde en in kwartjes gesneden appels op de karamel

      Stap
      04
      07

      Appelcake met speculoos

      Mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en de zelfrijzende bloem door

      Stap
      05
      07

      Appelcake met speculoos

      Roer dan de verkruimelde Lotus Speculoos door het deeg

      Stap
      06
      07

      Appelcake met speculoos

      Giet dit deeg op de appels en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180°

      Stap
      07
      07

      Appelcake met speculoos

      Draai de taart om op een schotel en dien lauw of koud op

      Vorige
      Volgende

      ONZE KLASSIEKERS

      Speculoospasta

      Suzy wafel

      Speculoos

      Zebra

      Frangipane

      Dinosaurus met chocolade