Open appeltaart met Lotus Speculoos

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Lotus Speculoos en til ze op een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.

Voor 6 personen

• 250 g bloem
• 130 g suiker
• 175 g zachte boter
• 4 tl gemalen kaneel
• 2 eieren
• 1 kg appels
• 250 g Lotus speculoos

  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 2

     Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.

  • 3

    Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.

  • 4

    Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

  • 5

    Vul de taartvorm met de appels.

  • 6

    Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.

  • 7

    Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Stap
01
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap
02
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

 Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.

Stap
03
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.

Stap
04
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

Stap
05
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Vul de taartvorm met de appels.

Stap
06
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.

Stap
07
07

Open appeltaart met Lotus Speculoos

Klop het laatste ei en los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Vorige
Volgende