Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

90 minuten, bereiden in 7 stappen

Als je lekkere dingen samenbrengt, is het resultaat meestal om duimen en vingers van af te likken. Zeker met Lotus Speculoos als finishing touch.

Voor 4 personen

• 600 g peren (ongeveer 4 stuks)
• 350 g verse vijgen (ongeveer 8 stuks)
• 500 g geleisuiker
• sap van 1 citroen
• ½ kaneelstokje
• 6-8 Lotus speculoosjes

  • 1

    Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.

  • 2

    Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.

  • 3

    Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.

  • 4

    Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.

  • 5

    Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.

  • 6

    Verkruimel de speculoos met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.

  • 7

    Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Stap
01
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze eveneens in kleine stukjes.

Stap
02
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.

Stap
03
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.

Stap
04
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.

Stap
05
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.

Stap
06
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Verkruimel de speculoos met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer er voorzichtig onder met een lepeltje.

Stap
07
07

Confituur van vijgen en peren met speculooscrumble

Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Vorige
Volgende