Appeltaart met Lotus Speculoos

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.

Voor 6 personen

• 200 g zelfrijzende bloem
• 150 g suiker
• 11 el plantaardige olie, bijvoorbeeld maïs- of koolzaadolie
• 8 el melk
• 5 eieren
• 15 Lotus speculoosjes
• 2 appels

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 2

    Meng de bloem, 100 g suiker, 7 el olie, de melk, 3 eieren en
    8 fijngemalen speculoosjes tot een beslag.

  • 3

    Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven
    bakvorm.

  • 4

    Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels
    eerst in vieren en dan in schijfjes.

  • 5

    Verkruimel de laatste 7 speculoosjes over het beslag en
    schik er de appels op.

  • 6

    Meng de laatste 4 el olie, 50 g suiker en 2 eieren onder
    elkaar. Giet dit mengsel over de appels, zodat ze helemaal
    bedekt zijn.

  • 7

    Bak de cake 20 à 25 minuten in de oven.

Stap
01
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap
02
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Meng de bloem, 100 g suiker, 7 el olie, de melk, 3 eieren en
8 fijngemalen speculoosjes tot een beslag.

Stap
03
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven
bakvorm.

Stap
04
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels
eerst in vieren en dan in schijfjes.

Stap
05
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Verkruimel de laatste 7 speculoosjes over het beslag en
schik er de appels op.

Stap
06
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Meng de laatste 4 el olie, 50 g suiker en 2 eieren onder
elkaar. Giet dit mengsel over de appels, zodat ze helemaal
bedekt zijn.

Stap
07
07

Appeltaart met Lotus Speculoos

Bak de cake 20 à 25 minuten in de oven.

Vorige
Volgende