Tiramisu met Lotus Speculoos


Tiramisu met Lotus Speculoos

Gemiddelde score

3.00339

Categorie: Nagerecht

Bereidingstijd : 0 u. 35 min
Recept voor 4 personen

Gebruikte Lotus-producten:
* Lotus Speculoos familieverpakking
* Lotus Speculoos portieverpakking


 Klassieker onder de desserts ... nu nog fijner met speculoos

 

Dit heb je nodig

  • 125 g Lotus speculooskoekjes
  • 250 g mascarpone
  • sterke koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • cacaopoeder of Lotus Speculoos Crumble

 

Zo maak je het

  • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
  • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
  • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
  • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
  • Leg ze op de bodem van een kom
  • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
  • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
  • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  • Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu

 

Een recept van : Dimitri Messiaen

reactions

76 reacties

Gemiddelde score

3.00339
4

lekker thuis en ook op kamp wordt het best gesmaakt

5

Ik vervang de eerste laag door een laag madeleinen gedrenkt in koffie met amaretto, zo wordt het geheel wat dikker en beter opschepbaar. ;)
4 uur opstijven vind ik te wijnig. Beter ±15uur.
Smakkelijk hé

boudoirkoekjes zijn ook een leuk alternatief, dan kan je nog afwisselen door 1st een laagje boudoirkoekjes, dan speculoos en dit nog eens herhalen.
en dan bovenaan afwerken een crumble van speculoos ... delicious

4

ik heb dit recept al eerder gemaakt en het is echt lekker!Ik heb op de foto gezien dat jij er verkruimelde speculoos op legt,dat is een leuk idee,bedankt voor de tip!!!

4

Superlekker! Maar is idd moeilijk op te dienen omdat de koekjes heel slap worden maar dat is natuurlijk juist lekker.

super lekker, ik maak hem wel in individuele glazen potjes : dit spaart mij heel wat geklungel om op te dienen

idd, goed opgemerkt!!

Inderdaad, dat heb ik ook gedaan .. Presenteert mooi, geen geklungel, perfect! Een echte aanrader, dit receptje. Je hoeft er zelfs geen keukenprins(es) voor te zijn!

5

Best tiramisu ever! Heb dit recept al meermaals gemaakt en het is altijd weer een succes! Idd moeilijk op te dienen, daarom maak ik altijd kleine porties in kleine glazen kommetjes.

5

Je kan de amaretto vervangen door advocaat en bovenop de tiramisu gekarameliseerde amandelschilfers strooien, superlekker en eens iets anders.

Probeer eens met Baileys ipv Amaretto... Heerlijk!

5

Je kan dit ook maken met de helft mascarpone en de helft platte kaas. Zo wordt het een beetje minder zwaar en een heel klein beetje minder erg voor de lijn.

5

Ik heb dit als vrijwilliger in het rusthuis van Ertvelde samen met de verantwooderlijken en een paar mensen die daar verblijven dat recept klaargemaakt. Niet lekker, maar supperlekker, een echte aanrader!!! Groetjes Nadine

heerlijk ! voeg bovenaan nog wat gehalveerde verse aarbeidtjes toe !!!

5

Beste receptje ooit!!
Als je eens iemand wil verrassen die van speculoos houdt, is dit het ideale recept, die draagt je voor altijd op handen!
Greetz

lekker

5

Heel lekker, misschien een tip voor het opdienen:
De koekjes die je op de bodem van je vorm legt niet in het koffiemengsel doppen, en er enkel de creme over scheppen, de volgende lagen koekjes mogen dan wel in het koffiemengsel gedrenkt worden.
De onderste laag koekjes wordt door de creme wat zachter maar je zal zien dat het serveren veel beter lukt.
Groetjes.

5

MMMMM..... héél lekker! ik heb het geproefd bij een vriendin, normaal doen wij het met zo'n lange vingers (gesuikerde koekjes) dat is ook lekker, maar dit... je kunt je vinger aflekken! dit ga ik zeker als dessert voor Kerstmis opdienen! Danku wel, voor het leuke idee!

5

Ik verras mijn vrienden/vriendinnen al jaren met dit overheerlijke recept. Ik gebruik altijd speculoos, de ene keer met amaretto, de andere keer met advocaat. Ik vind ze allebei erg lekker.
Een tip om te voorkomen, dat je koekjes te slap/te plat worden: ik heb een speciaal kwastje dat ik in de koffie dompel en daarmee de koekjes bestrijk (meestal twee maal) en heb nooit last van te slappe koekjes.
En mijn nagerecht kan ik erg netjes opdienen.

Groetjes en succes..........

4

ook lekker met tia maria ipv amaretto!

groetjes
vicky

4

heerlijk

5

Héérlijk!
Heb dit gemaakt met Baileys en verkruimelde speculoos bovenaan. Om handen en vingers van af te likken!

5

Ik maak het altijd de avond ervoor klaar en laat het 1nacht in de vriezer en in de morgen haal ik die uit en zet het in de koelkast dan is je tiramisu mooi vast bij het snijden en loopt niet uit.

3

kan je dit ook maken zonder de amaretto ?

Je kan dit inderdaad zonder Amaretto maken.

Indien je geen Amaretto lust kan je ook Tia Maria of Baileys gebruiken.

Of met hazelnotenliquer...

lekker bij de koffie

lotus mijn lievelings koekje niet alleen bij de kofie

3

Dit lijkt me inderdaad een heerlijk recept en ik ga het dan ook een dezer dagen uitproberen. Wel jammer dat er geen speculaas zonder suiker bestaat. Wegens gezondheidsredenen mag ik helemaal geen suikers hebben. Maar daarom mogen mijn huisgenoten dit heerlijk recept toch wel eens proeven, nietwaar?
Hartelijk dank voor het recept

4

Het is een zeer lekker recept met speculoos iets anders dan met boudoir. Voor mij is het zelfs lekkerder.

Wat vind jij hiervan?

Probeerde je dit recept uit en heb je een bemerking? Een tip? Ken je een lekkere variant? Dank je wel voor je inbreng.
P.S.: Als je een reactie geeft, stem je ook in met de publicatie ervan, samen met je naam.

(verplicht, maar wordt niet getoond)
 
reactions

Stuur jouw recept in!

Ken jij nog een recept? Eentje waarin je Lotus-lekkernijen (speculoos, peperkoek, ...) gebruikt? Stuur het in en deel het met andere lekkerbekken! Bedankt, jij hebt een peperkoeken hart!

Hier is mijn recept