Koffie pannacotta met crumble van speculoos


Koffie pannacotta met crumble van speculoos

Gemiddelde score

3.64706

Categorie: Nagerecht

Bereidingstijd : 0 u. 45 min
Recept voor 6 personen

Gebruikte Lotus-producten:
*


Als 4-uurtje bij de koffie

Dit heb je nodig

Crumble:

  • 125 g ongezouten boter
  • 75 g suiker
  • 150 g bloem
  • 125 g Lotus Speculoos Crumble

Koffie pannacotta:

  • 5 dl room
  • 1 dl melk
  • 4 gelatineblaadjes
  • 75 g suiker
  • 2 kopjes espresso koffie (Mokka)
  • chocolade koffi ebonen als versiering

Zo maak je het

  • Alle ingrediënten voor de crumble kneden tot een pasta
  • Afbakken in de oven op 180° en nadien de crumble laten afkoelen
  • Melk, room en suiker éénmaal opkoken
  • De geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen
  • Verdelen over glazen koffietasjes
  • Laten afkoelen in de koelkast en bij het serveren afwerken met de verkruimelde crumble en chocolade koffiebonen

Een recept van : Laurent Locquet

reactions

13 reacties

Gemiddelde score

3.64706
4

In al zijn eenvoud ooo... zo lekker en gemakkelijk.

Speculoos met vanillecreme ertussen

5

Maakte ik als laatste hapje voor de huwelijksreceptie van onze zoon! Dit was een waar succesnummer!
Kan gemakkelijk in grote hoeveelheid gemaakt worden.

4

Er staat : Melk, room en suiker éénmaal opkoken

wat wordt hiermee bedoeld (éénmaal), dus hoelang kook je dat?

4

Pannacotta moet 2 min. doorkoken op een zacht vuurtje.

Hoe lang moet de crumble in de oven?
Bedankt voor de info.

Ik heb de crumble ongeveer 35 à 45 minuten in de oven gedaan

te proberen waard

5

Lekker én makkelijk, zeker een aanrader!

4

Deze ga ik zeker eens proberen

Heerlijk... gisteren gemaakt, snel klaar en heerlijk dessert.
De crumble mocht iets minder lang in de oven (45min nu gedaan). Dacht dat hij te zacht zou zijn maar na het afkoelen komt het gewoon goed). Heerlijk, volgend keer probeer ik zelf iets meer speculoos in de crumble te verwerken.

Ik had eens een vraagje : kan dat ook met gewone koffie gemaakt worden i.p.v met mokka?... Alvast bedankt ;)!...

Hallo Aurelie,

Dit kan zeker met koffie gemaakt worden ipv met mokka.

Wat vind jij hiervan?

Probeerde je dit recept uit en heb je een bemerking? Een tip? Ken je een lekkere variant? Dank je wel voor je inbreng.
P.S.: Als je een reactie geeft, stem je ook in met de publicatie ervan, samen met je naam.

(verplicht, maar wordt niet getoond)
 
reactions

Stuur jouw recept in!

Ken jij nog een recept? Eentje waarin je Lotus-lekkernijen (speculoos, peperkoek, ...) gebruikt? Stuur het in en deel het met andere lekkerbekken! Bedankt, jij hebt een peperkoeken hart!

Hier is mijn recept