Crème brulée met speculoos


Crème brulée met speculoos

Gemiddelde score

4

Categorie: Nagerecht

Bereidingstijd : 0 u. 35 min
Recept voor 4 personen

Gebruikte Lotus-producten:
*


Voor de fijnproevers onder ons

Dit heb je nodig

  • 6 eigelen
  • 1/2 liter room
  • 100 g suiker
  • 1 stokje vanille
  • 4 el Lotus Speculoos Crumble
  • 4 el bloemsuiker

Zo maak je het

  • Breng de room aan de kook, samen met het gespleten vanillestokje en laat 10 minuten trekken
  • Klop de eigelen en de suiker tot een bijna witte crème
  • Vermeng deze crème met de room en roer, in een warmwaterbad tot een crème anglaise en vermeng met de speculooskruimels
  • Giet in schoteltjes en gaar in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 20 minuten
  • Laat minstens 3 uur afkoelen in de ijskast
  • Verdeel de bloemsuiker over de crème en grill tot karamel (op de hoogste temperatuur, zo dicht mogelijk bij de grill), of nog beter met een gasbrander
  • Dien onmiddellijk op

Een recept van : Henri Kleinblatt

reactions

5 reacties

Gemiddelde score

4
5

heerlijk!

5

Crème brulée is heel lekker . Een variante met speculoos zal ik zeker proberen.

4

aanrader voor wie van creme brulée houdt.

5

Krachtig en zacht

4

lekker dessert smaakt naar nog

Wat vind jij hiervan?

Probeerde je dit recept uit en heb je een bemerking? Een tip? Ken je een lekkere variant? Dank je wel voor je inbreng.
P.S.: Als je een reactie geeft, stem je ook in met de publicatie ervan, samen met je naam.

(verplicht, maar wordt niet getoond)
 
reactions

Stuur jouw recept in!

Ken jij nog een recept? Eentje waarin je Lotus-lekkernijen (speculoos, peperkoek, ...) gebruikt? Stuur het in en deel het met andere lekkerbekken! Bedankt, jij hebt een peperkoeken hart!

Hier is mijn recept