Tiramisu met Lotus Speculoos

 

Tiramisu met Lotus Speculoos

De klassieker onder de Italiaanse desserts? De tiramisu, natuurlijk! Maar heb je de Vlaamse variant al geprobeerd? Het geheime wapen: Lotus Speculooskoekjes! Niet zo moeilijk om te maken en oh zo lekker…

  • 100 g Lotus Speculoos
  • 125 g Mascarpone
  • 500 ml Sterke koffie
  • 1 Ei
  • 1 Eiwit
  • 25 g Bloemsuiker
  • 1 el Amaretto
  • 1 Ovenschaal (grootte 4 Speculooskoekjes)
  • 200 g Lotus Speculoos
  • 250 g Mascarpone
  • 500 ml Sterke koffie
  • 2 Eieren
  • 1 Eiwit
  • 50 g Bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • 1 Ovenschaal (grootte 6 Speculooskoekjes)
  • 300 g Lotus Speculoos
  • 420 g Mascarpone
  • 800 ml Sterke koffie
  • 3 Eieren
  • 2 Eiwitten
  • 85 g Bloemsuiker
  • 3 el Amaretto
  • 1 Ovenschaal (grootte 10 Speculooskoekjes)
Kook je voor
Start met de Kookmodus
  • 1

    Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje

  • 2

    Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart

  • 3

    Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.

  • 4

    Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel

  • 5

    Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit

  • 6

    Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn

  • 7

    Hou nog enkele koekjes (25g) over voor de Crumble

  • 8

    Leg ze op de bodem van een kom

  • 9

    Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème

  • 10

    Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog 2 maal

  • 11

    Zet de tiramisu 6 uur in de koelkast om op te stijven

  • 12

    Strooi vlak voor het opdienen een laagje verkruimelde speculooskoekjes over de tiramisu

Stap
01
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje

Stap
02
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart

Stap
03
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.

Stap
04
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel

Stap
05
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit

Stap
06
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn

Stap
07
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Hou nog enkele koekjes (25g) over voor de Crumble

Stap
08
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Leg ze op de bodem van een kom

Stap
09
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème

Stap
10
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog 2 maal

Stap
11
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Zet de tiramisu 6 uur in de koelkast om op te stijven

Stap
12
12

Tiramisu met Lotus Speculoos

Strooi vlak voor het opdienen een laagje verkruimelde speculooskoekjes over de tiramisu

Vorige
Volgende

ONZE KLASSIEKERS

Speculoospasta

Suzy wafel

Speculoos

Zebra

Frangipane

Dinosaurus met chocolade